Schoolgymclub

De schoolgymclub is in januari 2012 van start gegaan.  Het is geen sportclub in officiŽle zin, maar ontstaan vanuit de behoefte van kinderen aan een sportvereniging met een gevarieerder aanbod dan de reguliere sportverenigingen. De schoolgymclub kenmerkt zich door een zeer divers  aanbod aan sport- en spelactiviteiten. Veel voorkomende activiteiten zijn bijvoorbeeld: touwzwaaien, springvormen met behulp van de trampoline, ringzwaaien, schommelen, maar ook voetbal, zaalhockey, tikspelen en diverse trefbalvormen. Het is juist deze diversiteit die de schoolgymclub zo bijzonder maakt. De club is toegankelijk voor alle basisschoolkinderen uit Hoorn. Er wordt een kleine bijdrage verwacht.

De lessen worden gegeven in sporthal de Kers door Edwin Johannes (vakleerkracht bewegingsonderwijs De Klipper/De Bussel) elke donderdag  van 15.45-16.30 uur voor kinderen uit de groepen 3, 4 en 5 en van 16.30-17.15 uur voor de groepen 6, 7 en 8 (m.u.v. de schoolvakanties).

Meer informatie over deze schoolgymclub vindt u in de folder van de gymclub.